Babel slaat terug naar Van der Vaart: 'Kijken of hij nu dezelfde energie geeft'

14-04-2019 19:04 Laatste update: 19:13
84

Ryan Babel heeft zondagavond via Twitter zijn gram gehaald na de kritiek op zijn spel in het Nederlands elftal. Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart schreven de Fulham-aanvaller min of meer af na Nederland - Duitsland (2-3).

Babel blijkt dat drie weken later niet vergeten. Hij keek zondagavond naar Liverpool - Chelsea en zag Eden Hazard twee kansen om zeep helpen. 'Hazard net 2 kansen gemist! Ook gebrek aan kwaliteit zeker? Moeten ze m nu wisselen?', richt Babel zich tot Van Hooijdonk en Van der Vaart.

Enkele minuten gooide Babel er nog een nieuwe tweet uit. 'Even kijken of Rafael van der Vaart dezelfde energie heeft nu tijdens zn analyze.. oh nee wacht, hij doet geen premier league.'

De twee oud-internationals waren na Nederland - Duitsland bij hun analyse voor de NOS kritisch op Babel, die in de eerste helft verzuimde te scoren voor Oranje. Ook Henk Spaan, columnist van Het Parool, schreef de Fulham-aanvaller af. 'Babel kan niet beter. Die zien we vermoedelijk niet meer terug.'

Babel degradeerde onlangs met Fulham uit de Premier League. Zaterdag maakte hij indruk tegen Everton. Met een fraai doelpunt en assist hielp hij de Londenaren aan een 2-0 zege.