Mané en Salah leiden Liverpool langs Chelsea én Manchester City

14-04-2019 19:24
42

Liverpool staat weer aan kop in de Premier League. Op het eigen Anfield werd de topper tegen Chelsea beslist door doelpunten van Sadio Mané en Mohamed Salah: 2-0.

Manchester City won zondagmiddag met 1-3 van Crystal Palace en legde daarmee de druk op Liverpool, dat moest winnen om de koppositie weer over te nemen. Dat lukte, met dank aan Mané en Salah. Tussen de twee goals van de aanvaller zat amper drie minuten.

Mané en Salah waren ook de Liverpool-spelers die het Chelsea-doel in het eerste half uur onder vuur namen. Keeper Kepa Arrizabalaga was echter op zijn post. Na de doelpuntloze eerste helft brak Liverpool kort na rust de ban. Eerst kopte Mané een afgemeten voorzet van Jordan Henderson binnen, waarna Salah voor het hoogtepunt van de wedstrijd zorgde met wereldgoal van grote afstand.

Liverpool kreeg vervolgens nog een goede kans via Roberto Firmino, maar mocht aan de andere kant van geluk spreken dat Eden Hazard het vizier niet op scherp had staan. De Belgische aanvaller schoot de bal eerst op de paal en hielp vervolgens een droomkans om zeep.

In de slotfase mocht Georginio Wijnaldum nog invallen. Virgil van Dijk stond negentig minuten op het veld. Door de zege is het verschil tussen Liverpool en Manchester City weer twee punten in het voordeel van eerstgenoemde club. In Engeland zijn nog vijf wedstrijden te spelen.