'Ajax vindt dat vervelend en vraagt zich af hoe PSV het steeds voor elkaar krijgt'

'Ajax vindt dat vervelend en vraagt zich af hoe PSV het steeds voor elkaar krijgt'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 20:15zo 14-04-2019 om 20:15

Wim Kieft, Ruud Gullit en presentator Jack van Gelder zijn het erover eens: PSV hapert en komt bijna iedere wedstrijd in de problemen. Zondag won de ploeg van Mark van Bommel nipt met 2-1 van De Graafschap. Vorige week werd het 3-3 tegen Vitesse en daarvoor werd er met 3-1 verloren van Ajax.

"Ik had bij PSV niet het gevoel dat ze erin geloofden", zegt Kieft bij Rondo over de wedstrijd tegen De Graafschap, die gelegenheid bood om het doelsaldo op te krikken. "Het was een beetje doods, een beetje verkrampt. Ze wonnen wel omdat het niveauverschil heel groot was, maar ik heb echt het idee dat ze de afgelopen weken een tik hebben gekregen, in Amsterdam en in Arnhem."

Van Gelder denkt dat Van Bommel bewust aan het wisselen is in zijn elftal. De PSV-trainer koos tegen De Graafschap voor de derde keer op rij voor een ander middenveld. "Ik heb het gevoel dat de angst er een beetje is ingeslopen bij Mark en dat dat op het team overslaat. Het middenveld bepaalt of er een goed elftal is of niet. Daar wisselt hij zoveel in op dit moment. Dan weer dit, dan weer dat. Ik denk dat hij een middenveld vertrouwen moet geven."

"Hij mag blij zijn dat hij De Jong heeft", zegt Gullit. "Die heeft hem ook vaak uit moeilijke momenten gehaald. Het stroopt even. Maar zolang je maar blijft winnen.. Dat vindt Ajax ook heel vervelend. Ajax vraagt zich ook af hoe ze het steeds voor elkaar krijgen."

"Ik denk dat ze dat vervelender vinden dan dat ze het doelpuntengemiddelde niet omhoog kunnen gooien. Van Bommel erkent ook dat het stroperig gaat. De manier waarop hij de goal vierde (de 2-1, red.) zegt genoeg. Het was een ongelooflijke opluchting."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wie wordt er kampioen?

(11704 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws