Paris Saint-Germain incasseert harde 5-1 nederlaag in nieuwe kampioenswedstrijd

14-04-2019 23:00
38

Het landskampioenschap ligt voor het grijpen voor Paris Saint-Germain, maar ook in de tweede kampioenswedstrijd op rij gleed de formatie uit Parijs uit. Na de 2-2 in eigen thuis tegen Strasbourg was nummer twee OSC Lille op eigen veld te sterk: 5-1. Het is de eerste keer sinds 2000 dat PSG vijf goals incasseert in een Ligue 1-wedstrijd.

PSG had tegen Lille aan een punt genoeg en leek na de eigen goal van Thomas Meunier in de zevende minuut nog niet in de problemen te komen. Juan Bernat maakte vier minuten later alweer gelijk voor de ploeg van Thomas Tuchel. PSG had in de eerste helft kansen op de voorsprong, maar kreeg nog voor de rust de eerste grote tegenvaller te verwerken toen doelpuntenmaker Bernat een doorgebroken speler van Lille neerhaalde en met rood moest vertrekken.

Het wedstrijdbeeld sloeg in de tweede helft volledig om. De door de aan Europese topclubs gelinkte Nicolas Pépé bezorgde Lille kort na de rust de voorsprong door een counter beheerst af te ronden. Het begon er slechter uit te zien toen Jonathan Bamba tien minuten later doodsimpel door de PSG-defensie kon lopen en de 3-1 maakte.

PSG liet zich als een stel makke schapen naar de slachtbank leiden en kreeg twintig minuten voor tijd ook de 4-1 tegen. Gabriel dos Santos Magalhaes kopte binnen, waarn José Fonté de eindstand in de slotfase bepaalde op 5-1 (!).

Er is niets aan de hand voor PSG, want na 32 wedstrijden is de voorsprong op Lille nog altijd zeventien punten. Volgende week kan de trotse koploper van Frankrijk het opnieuw afmaken, maar dan moet er wel worden gewonnen bij Nantes.