Droomweek voor Ekkelenkamp: Ik schrok een beetje en dacht: nu al?!

Droomweek voor Ekkelenkamp: "Ik schrok een beetje en dacht: nu al?!"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 23:24zo 14-04-2019 om 23:24

Jurgen Ekkelenkamp was verbaasd toen hij in de eerste helft van het duel met Excelsior het signaal kreeg dat hij zich klaar moest maken voor een invalbeurt. De 19-jarige middenvelder van Ajax beleeft een droomweek met invalbeurten tegen Juventus en Excelsior.

Ekkelenkamp moest na 28 minuten invallen tegen Excelsior. "Ik schrok een beetje en dacht: nu al?! Toen ik terugkwam van het warmlopen, vroeg ik van: is er iemand geblesseerd? Frenkie bleek last te hebben", zegt Ekkelenkamp tegen Ajax Life. Ik dacht juist: rustig aan, misschien mag ik een beetje sfeerproeven langs de zijlijn of zo. Als ik al mocht invallen, had ik speeltijd verwacht tijdens de tweede helft."

Zijn invalbeurt tegen Juventus maakte veel los, vooral omdat hij Cristiano Ronaldo in de blessuretijd neerhaalde. "Ik kreeg heel veel reacties op de foto die ik plaatste en volop appjes van familie en vrienden. De meeste appjes waren van bekenden, ik heb er niet ineens allemaal onbekende vrienden bij gekregen."

Ekkelenkamp heeft nu 'Ronaldo-gooier' en 'Tekkelenkamp' als bijnaam. "Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die me gewoon Jurgen noemen. Gelukkig wel! En zo erg is het binnen het team nu ook weer niet. Ché Nunnely (jeugdspeler Ajax, red.) zag me rijden en maakte toen een videootje voor Snapchat. Zo is het begonnen. Dat filmpje heb ik wel voorbij zien komen, ja. Haha. Ik denk wel een keer of honderd!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Maakt Ekkelenkamp aanspraak op een basisplek in Ajax 1?

Ja
42%
Nee
58%
(881 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws