Kritische Van der Vaart: Dit moet toch een makkie zijn voor een international?

Kritische Van der Vaart: "Dit moet toch een makkie zijn voor een international?"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 23:44zo 14-04-2019 om 23:44

Rafael van der Vaart kan weinig met het voetbal van PSV en is met name kritisch op middenvelder Pablo Rosario. De middenvelder was tegen De Graafschap een van de dissonanten.

"Van Bommel gaf voor de wedstrijd tegen De Graafschap Henk de Jong een compliment omdat hij zich niet aanpaste, maar hij paste zich wel aan tegen Ajax. Er zit totaal geen idee achter", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Als je Rosario zag spelen, dan denk je: hoe is het mogelijk? De simpelste ballen.. Dit moet toch een makkie zijn voor een international?"

Bij de 0-1 van Delano Burgzorg stond Rosario verkeerd te dekken. "Het was een fantastische voorzet, maar hij was hem helemaal kwijt. Daarvoor staat hij toch opgesteld? Hij maakte ook aan de bal een paar grove fouten. Dan kom je ook niet aan voetballen toe. Je mag toch een beetje meer gevoel verwachten?", doelt Van der Vaart op het balverlies van Rosario.

Van der Vaart vond het dan ook raar dat Rosario niet werd gewisseld. "Ik merk bij topploegen dat je als verdedigende middenvelder zes keer een bal over de zijlijn mag schieten, maar de aanvaller en nummer tien worden gewisseld. Ik vind het echt verschrikkelijk."

"Bij Hamburger SV speelde ik als nummer tien een draak van een wedstrijd en werd ik er na zeventig minuten, terecht, afgehaald. Als verdedigende middenvelder werd ik nooit meer gewisseld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Van der Vaart?

(1160 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws