Hagi ziet miljoenentransfer naar Ajax zitten: Hij is de Xavi van Roemenië

Hagi ziet miljoenentransfer naar Ajax zitten: "Hij is de Xavi van Roemenië"

15-04-2019 08:06 Laatste update: 09:18
19

Als het aan de Roemeense legende Gheorghe Hagi ligt, speelt zijn zoon in de toekomst voor Ajax. De Amsterdamse club werd zondag in verband gebracht met de twintigjarige Ianis Hagi.

Hagi was in het gewonnen competitieduel van FC Viitorul met Universitatea Craiova goed voor een fraai doelpunt en een assist, tot blijdschap van zijn vader én trainer. "Ik denk dat hij een zeer hoog niveau kan halen. Hij is slim en heeft persoonlijkheid. Hij is de Xavi van Roemenië", aldus Gheorghe tegen Telekom Sport over Ianis.

Een transfer naar Ajax, zoals landgenoot Razvan Marin onlangs verdiende, behoort volgens Hagi tot de mogelijkheden. "Het zou heel bijzonder voor Ianis zijn om daar te komen. Ik denk dat hij het in zich heeft. Ik geloof in hem."

De twintigjarige Hagi maakte zondag - voor het oog van de Braziliaanse legende Rivaldo - zijn negende competitietreffer voor Viitorul. Daar had hij 33 wedstrijden voor nodig. Naar verluidt staat de middenvelder ook in de belangstelling van Anderlecht, Standard Luik en Sevilla.

Lees ook: 'Ajax wil twintigjarige Hagi': "Als er interesse is, zal ik dat serieus overwegen"