Update: 'Abramovich gaat geen gesprekken aan en wil Chelsea niet verkopen'

Update: 'Abramovich gaat geen gesprekken aan en wil Chelsea niet verkopen'

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 12:59vr 03-05-2019 om 12:59

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich is van plan om zijn club na zestien jaar te verkopen, schrijft The Daily Mail. De huidige nummer vier van de Premier League zou al met drie geïnteresseerde partijen hebben gesproken.

Ondernemer Sir Jim Ratcliffe, de rijkste man van Engeland, is volgens The Daily Mail, één van de gegadigden. Naar verluidt heeft Ratcliffe concurrentie van investeringsmaatschappijen uit de Verenigde Staten en Azië. Voorlopig lijkt geen van de drie partijen echter aan de vraagprijs van bijna 2,9 miljard euro (!) te kunnen of willen voldoen.

Abramovich nam Chelsea in 2003 over voor circa zeventig miljoen euro en pompte sindsdien ruim één miljard euro in de club. De liefde van de Russische oliemagnaat lijkt echter bekoeld te zijn, nadat hij in mei 2018 geen visum voor Engeland kreeg. Abramovich zou dit seizoen zelfs niet één wedstrijd van zijn club hebben bezocht.

Update 3/5 12.59: Roman Abramovich is toch niet van plan om Chelsea te verkopen, meldt Sky Sports. De Russische oliemagnaat heeft volgens het medium niet met Ratcliffe of een andere geïnteresseerde partij gesproken en lijkt ook niet van zins om dat te doen. Dat hij geen visum heeft om naar Engeland af te reizen, doet daar volgens Sky Sports niets aan af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws