Vormer en Denswil vol ongeloof over arbitrage: 'Onze vriend was weer tegen ons'

Vormer en Denswil vol ongeloof over arbitrage: 'Onze vriend was weer tegen ons'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 09:16ma 15-04-2019 om 09:16

Club Brugge-middenvelder Ruud Vormer was niet te genieten na de met 3-1 verloren kraker tegen Racing Genk. De nummer twee van de Jupiler Pro League zag de lijstaanvoerder uitlopen naar vijf punten, mede dankzij een betwistbare strafschop.

Vlak na rust, bij een stand van 1-1, kreeg Club-verdediger Brandon Mechele de bal ongelukkigerwijs tegen zijn hand. Arbiter Alexandre Boucaut liet in eerste instantie doorspelen, maar legde de bal na inmenging van de VAR toch op de stip. Vormer deed na afloop weinig moeite om zijn ongenoegen te camoufleren. "Onze vriend Boucaut, hé. Wat was hij slecht. In het verleden was hij al vaak tegen ons, dus dat wisten we op voorhand", reageerde hij tegenover Het Nieuwsblad.

Vormers telefoon stond zondagmiddag roodgloeiend. "Meteen na de wedstrijd kreeg ik een vloedgolf aan berichten van mensen die het een lachwekkende beslissing vonden." Ploeggenoot Stefano Denswil kon het ook niet geloven. "Hoe gaat dit aflopen? Moeten we gaan nadenken bij elke verdedigende actie waar we onze handen steken?", vroeg de oud-Ajacied zich hardop af. "Anders kappen we volgende keer ­Brandons armen af. Dan stelt het probleem zich niet meer."

Het penaltymoment is te zien vanaf 1.56:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws