Endt lyrisch over supertalent van Juventus: 'Dat is echt exceptioneel'

Endt lyrisch over supertalent van Juventus: 'Dat is echt exceptioneel'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 11:20ma 15-04-2019 om 11:20

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 11:59ma 15-04-2019 om 11:59

Moise Kean heeft de potentie om uit te groeien tot een speler van wereldformaat. Dat zegt Italië-kenner David Endt, die onder de indruk is van de jonge spits van Juventus. 

De negentienjarige Italiaan scoorde dit seizoen al zes keer in acht wedstrijden. Dat verbaast Endt niets. "Ik heb hem een paar jaar geleden zien spelen bij de Future Cup in Amsterdam", zegt de voormalig teammanager van Ajax tegen de NOS. "Hij viel toen al op en alle Italianen voorspelden hem een grootse toekomst. Hij heeft veel talent en is ook fysiek erg sterk."

Op zestienjarige leeftijd kwam Kean voor het eerst in actie namens het eerste van Juventus. "Dat iemand op die leeftijd al zijn debuut maakt, is echt exceptioneel. Zeker in Italië is dat heel bijzonder. Daar ben je met 24 jaar namelijk nog steeds een jonge speler. Hij heeft natuurlijk heel veel concurrentie bij Juventus, maar hij krijgt zijn minuten en dat is bijzonder."

Toch doen er ook minder positieve verhalen de ronde over Kean. Endt vergelijkt hem met enfant terrible Mario Balotelli. "In uiterlijk lijken beiden natuurlijk op elkaar, maar ook in gedrag. Kean is ook wispelturig en heeft ook op het veld Balotelli-neigingen. Een trainer uit de jeugd zei ooit eens dat hij gek in zijn hoofd is. Hij kleurt namelijk weleens buiten de lijntjes."

"Daarom denk ik dat het voor hem ook goed is dat hij nu terug is bij Juventus. Ze hebben daar een strikte gedragscode. Je moet je gewoon gedragen", aldus Endt. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws