FC Twente legt bijzonder verzoek neer bij Ajax: club wil uitwijken naar Arena

FC Twente legt bijzonder verzoek neer bij Ajax: club wil uitwijken naar Arena

15-04-2019 11:34 Laatste update: 12:00
273

FC Twente heeft een bijzonder verzoek neergelegd bij Ajax. De club hoopt vrijdagavond de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax in de Johan Cruijff Arena af te mogen werken, in plaats van op De Toekomst. Dat meldt Tubantia

Op die manier kunnen veel meer fans van de Tukkers genieten van de wedstrijd, die bij een goede afloop het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie oplevert. Als de wedstrijd op het sportpark van Ajax wordt gespeeld, kunnen slechts 185 uitfans aanwezig zijn. Een gevolg daarvan is dat duizenden Twente-fans naar de binnenstad van Amsterdam zullen afreizen, om alsnog een feestje te vieren.

Richard Peters, woordvoerder van Twente, zegt dat de club zondagavond aan Ajax heeft gevraagd of de wedstrijd in de Arena gespeeld kan worden. De club heeft het verzoek telefonisch toegelicht en hoopt maandag uitsluitsel te krijgen. Volgens de koploper steunt de gemeente Amsterdam het verzoek van Twente. "We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben, omdat we dit dan tenslotte voor onze supporters moeten gaan faciliteren. Bijvoorbeeld het vervoer moet dan worden geregeld", aldus Peters.

Toen zo'n maand geleden bekend werd dat de wedstrijd tegen Jong Ajax weleens de kampioenswedstrijd zou kunnen worden, vroeg Twente al of uitwijken naar de Johan Cruijff Arena een optie was. Ajax gaf destijds geen gehoor aan het verzoek om de wedstrijd te verplaatsen.

Lees ook: Twente-fans kondigen 'TwEntrada' in Amsterdam aan: 'Of ze nou willen of niet'