De Jong concurreert met Tadic: Zou mooi zijn als dat dit seizoen wel zou lukken

De Jong concurreert met Tadic: "Zou mooi zijn als dat dit seizoen wel zou lukken"

15-04-2019 12:31
62

Luuk de Jong ligt op koers om voor het eerst in zijn loopbaan topscorer van de Eredivisie te worden. De spits van PSV wist dit seizoen al 26 keer het net te vinden. 

Het is niet de eerste keer dat het doelpuntentotaal van De Jong in de Eredivisie flink oploopt. "In mijn laatste jaar bij FC Twente maakt ik er 25 en in mijn tweede jaar bij PSV 26. Nu heb ik nog vier speelronden om er meer te maken", zegt de kopsterke spits tegen De Telegraaf. In zijn laatste seizoen bij Twente was het Bas Dost die de topscorerstitel greep. In het seizoen 2015/2016 maakte Vincent Janssen één doelpunt meer.

Dusan Tadic is de enige concurrent van De Jong in de strijd om de topscorerstitel. De aanvaller van Ajax heeft vier doelpunten minder gemaakt met nog vier wedstrijden te gaan. "Het zou mooi zijn als dat dit seizoen wel zou lukken. Al blijft het hoofddoel voor mij de landstitel. Dat is belangrijker dan een individuele prijs", aldus De Jong.

In de laatste speelronden van dit seizoen neemt PSV het op tegen ADO Den Haag, Willem II, Heracles en AZ. De strijd om het kampioenschap ligt nog helemaal open: PSV en Ajax hebben allebei 74 punten, al is het doelsaldo van de Amsterdammers aanzienlijk beter.