Jörgensen én Clasie krijgen boete, Deense spits ook geschorst voor wangedrag

Jörgensen én Clasie krijgen boete, Deense spits ook geschorst voor wangedrag

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 13:44ma 15-04-2019 om 13:44

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 17:41ma 15-04-2019 om 17:41

Nicolai Jörgensen én Jordy Clasie hebben van Feyenoord een boete opgelegd gekregen. Het tweetal liet zich in negatieve zin gelden tijdens het competitieduel met Heracles Almelo. Jörgensen is bovendien geschorst door de KNVB. 

De Deense spits kreeg in de tweede helft een rode kaart omdat hij natrapte. De aanklager betaald voetbal deed de Rotterdammers een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. Feyenoord is daarmee akkoord gegaan en heeft Jörgensen dus ook nog een geldboete opgelegd voor zijn wangedrag, meldt de club. Jörgensen mist door zijn schorsing de wedstrijden tegen AZ en NAC.

Ook Clasie moet de boetepot spekken voor zijn gedragingen van zondag. De middenvelder werd door Giovanni van Bronckhorst na rust naar de kant gehaald en was daar niet over te spreken. Hij uitte zijn onvrede toen hij de zijlijn passeerde en de trainer hem een handje wilde geven. Ondanks de rode kaart van Jörgensen won Feyenoord de wedstrijd overigens wel: 2-1. 

Eerder deze maand raakte Steven Berghuis ook al in opspraak. De aanvaller werd voor het competitieduel met FC Utrecht gepasseerd na een incident op de training. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws