Van Seumeren: 'Het is helemaal geen werelddeal, het is een klotedeal! Waardeloos!'

Van Seumeren: 'Het is helemaal geen werelddeal, het is een klotedeal! Waardeloos!'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 14:10ma 15-04-2019 om 14:10

Frans van Seumeren is absoluut niet blij met de huidige televisiedeal met FOX. De eigenaar van FC Utrecht zegt dat in een openhartig interview met ELF Voetbal Magazine. 

Van Seumeren ziet de kloof tussen de Eredivisie en competities in omringende landen steeds groter worden. Dat heeft onder meer te maken met de beroerde deal met FOX, vindt hij. "Wij dachten hier in Nederland een werelddeal te hebben met FOX, maar het is helemáál geen werelddeal. Het is gewoon een klotedeal!"

In 2013 sloten de Eredivisie en FOX een overeenkomst voor twaalf jaar. Per seizoen wordt er ongeveer tachtig miljoen euro aan tv-gelden uitbetaald en verdeeld. "Waar-de-loos!", vindt Van Seumeren. "Nu zie je de ellende."

"Het tweede probleem is dat buitenlandse spelers hier nauwelijks naartoe komen, omdat ze als niet-EU-spelers 450 duizend euro moeten verdienen. België heeft dat probleem bijvoorbeeld niet. Dat maakt die competitie interessant."

"In Nederland kunnen alleen Ajax, PSV en Feyenoord dat doen, de rest denkt wel een paar keer na voordat ze een niet-EU-speler aantrekken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws