Nijhuis gaat Van der Meyde achterna en komt met 'rijdende' YouTube-show

Nijhuis gaat Van der Meyde achterna en komt met 'rijdende' YouTube-show

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 14:56ma 15-04-2019 om 14:56

Bas Nijhuis is begonnen met een eigen YouTube-kanaal: De Rijdende Scheidsrechter. Elke maandag stapt de arbiter met journalist Eddy van der Ley in de auto om actuele zaken te bespreken. 

Nijhuis reageert in de show op gebeurtenissen in de Eredivisie. Maandag, in de allereerste aflevering van De Rijdende Scheidsrechter, bespreekt Nijhuis onder meer de doldwaze charge van Tom Beugelsdijk op de knie van Mats Seuntjens, tijdens AZ-ADO Den Haag. Beugelsdijk kwam weg met geel - tot onbegrip va Nijhuis.

"Dat had natuurlijk rood moeten zijn. In het veld kan ik me goed voorstellen dat je denkt dat het geel is, maar als ik de VAR was, dan had ik Björn Kuipers geroepen om de rode kaart te geven", zegt hij

Zondag had Nijhuis de leiding over FC Groningen-sc Heerenveen. Hij legde de wedstrijd even stil nadat er vuurwerk in een vak vol kinderen was gegooid. "Ik heb duidelijk aangegeven dat het niet kan. Je kinderen zullen er maar zitten. Het is hartstikke gevaarlijk. Ik laat normaal veel gaan, maar dit kon ik absoluut niet laten gaan." 

De show van Nijhuis doet denken aan 'Met Andy in de auto', een populair YouTube-kanaal van voormalig prof Andy van der Meyde. Hij interviewt achter het stuur wekelijks bekende voetballers en trainers. 

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws