LIVE: Ajax meldt zich in halve finale na sensationele zege op Juventus (gesloten)

LIVE: Ajax meldt zich in halve finale na sensationele zege op Juventus (gesloten)

16-04-2019 22:55 Laatste update: 22:19
485

Het is zover: dinsdag om 21.00 uur beginnen Ajax en Juventus in Turijn aan de return in de kwartfinale van de Champions League. VoetbalPrimeur is ter plaatse en houdt je de hele dag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond en tijdens de kraker.

In Amsterdam en Turijn gaat het al weken over haast niets anders: wie plaatst zich voor de halve finale van de Champions League? De eerste ontmoeting in de Johan Cruijff Arena eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor in de return nog alles mogelijk is voor zowel Ajax als Juventus.

Ajax is met vertrouwen afgereisd naar Turijn. Rond het gelijkspel van vorige week wonnen de Amsterdammers met grote cijfers van FC Emmen, Willem II en Excelsior, waardoor de ploeg van trainer Erik ten Hag erin is geslaagd om concurrent PSV te passeren als koploper van de Eredivisie.

Ten Hag gaat tegen Juventus kiezen voor zijn inmiddels bekende 'Europese' formatie. Dusan Tadic staat dus in de spits, met David Neres en Hakim Ziyech naast hem. Ajax moet het door een schorsing zonder linksback Nicolás Tagliafico stellen. Daar staat de terugkeer van Noussair Mazraoui tegenover.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui; Schöne, De Jong, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres

Juventus leeft met de nodige vraagtekens toe naar Ajax-thuis. Cristiano Ronaldo is weer fit, maar aanvoerder Giorgio Chiellini lijkt opnieuw te ontbreken. Daarnaast is reservedoelman Mattia Perin er niet bij door een schouderblessure en staat achter de namen van Emre Can en Douglas Costa een vraagteken.

Afgelopen zaterdag leed De Oude Dame een zeldzame nederlaag in de Serie A. SPAL stelde het titelfeest een weekje uit met een 2-1 zege, mede doordat Juve-trainer Massimiliano Allegri voor negen andere spelers koos. Juventus, dat al zeven keer op rij kampioen van Italië is geworden, kan komend weekend tegen Fiorentina alsnog de Scudetto veroveren.

Opstelling Juventus: Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Ronaldo, Dybala.