VVV-captain voert dubieus Eredivisie-lijstje aan: Geen leuke cijfers

VVV-captain voert dubieus Eredivisie-lijstje aan: "Geen leuke cijfers"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 16:09ma 15-04-2019 om 16:09

Geen enkele speler maakte dit seizoen in de Eredivisie zó veel overtredingen als Danny Post. De aanvoerder van VVV-Venlo werd in totaal al 70 keer teruggefloten door scheidsrechters. Geen statistieken om trots op te zijn, vindt Post. 

"Ik maak vaak slidings. Soms neem ik niet alleen de bal, maar ook de man mee", vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. Post denkt dat zijn type spel wellicht meer geschikt is voor het Engelse voetbal. "In Engeland houden ze daar wel van. In Nederland zijn de scheidsrechters eerder geneigd te fluiten."

"Bij mij ziet het er vaak lomp uit: ik ben groot en ga het duel altijd vol aan. Als we een scheidsrechter hebben die voor elk wissewasje fluit, kan ik net zo goed gaan douchen."

Zaterdagavond beging Post tegen Fortuna Sittard (1-1) zeven overtredingen. De teller staat nu in totaal op 70. "Het zijn geen leuke cijfers. Ik ben er niet trots op, maar schaam me er ook zeker niet voor. Ik ben een balafpakker, een jongen die vooropgaat in de strijd. Verder houd ik me er niet zo mee bezig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws