'Dortmund had echt een concreet plan met me, dat miste ik bij United en Ajax'
Pherai (links) als speler van AZ, tegen Ajax

'Dortmund had echt een concreet plan met me, dat miste ik bij United en Ajax'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 17:27ma 15-04-2019 om 17:27

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 17:52ma 15-04-2019 om 17:52

Manuel Pherai droomt van een doorbraak in het eerste elftal van Borussia Dortmund. In 2017 ruilde Pherai, toen zeventien jaar, de jeugdopleiding van AZ in voor die van de Duitse grootmacht. 

Dat was een 'bewuste' keuze, legt de jonge middenvelder uit aan VTBL. "Voor mijn ontwikkeling was dit het beste. Ik voelde dat ik klaar was voor deze stap. Ik kon kiezen tussen Ajax, Manchester United en Dortmund. Uiteindelijk had ik bij Dortmund direct het beste gevoel."

"Dortmund had echt een concreet plan met me, dat miste ik bij United en Ajax. Hier wilde ze in me investeren. Zij hebben me gehaald om uiteindelijk aan te sluiten bij het eerste elftal. Daarnaast is alles tot in de puntjes geregeld. Het enige wat ik hoef te doen is mijn voeten te laten spreken."

Onder 19
Pherai heeft een profcontract in Dortmund. Regelmatig traint hij mee met het eerste elftal. "Dat is goed voor me, al is het soms wel lastig hoor. Laatst speelde we 3-tegen-3 en toen stond ik tegen Mo Dahoud, Marco Reus en Jadon Sancho. Ik kan je zeggen, die kunnen wel lekker ballen hoor, haha!"

De Bundesliga is het doel. "Volgend seizoen speel ik in principe nog in de Onder 19, maar ga ik wel vaker meetrainen met het eerste. In Duitsland willen ze dat je er echt klaar voor bent. Ze hameren ook veel op het fysieke aspect. Ik wil slagen en dat ligt helemaal aan mezelf."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws