Update: FC Groningen-fan aangehouden na gooien van vuurwerk in Heerenveen-vak

Update: FC Groningen-fan aangehouden na gooien van vuurwerk in Heerenveen-vak

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 16:17vr 26-04-2019 om 16:17

De ongeregeldheden tijdens de derby tussen sc Heerenveen en FC Groningen blijven niet zonder gevolgen. De in 1-1 geëindigde wedstrijd werd ontsierd door een vuurpijl die vanuit het uitvak naar de Heerenveen-fans werd gegooid.

Eén Heerenveen-supporter raakte hierbij gewond aan zijn gezicht, bevestigt de politie tegenover RTV Noord. Voor Tjeerd van der Zwan, de burgemeester van Heerenveen, is het incident aanleiding om de FC Groningen-fans niet meer met eigen vervoer af te laten reizen. "Dan wordt het voortaan een buscombi of zo. Maar zo wil ik het niet meer", laat de PvdA-politicus weten aan de Leeuwarder Courant.

De meegereisde fans uit Groningen konden tot voor kort gebruik maken van een zogeheten 'arrangement': met eigen vervoer naar Heerenveen en lopend naar het uitvak. Ook voor supporters van Ajax, Feyenoord en PSV geldt die regeling. "Met die clubs gaat het altijd goed. Vorig jaar ging het met Groningen ook mis. Nu zijn er consequenties", kondigt Van der Zwan aan.

Een deel van de meegereisde aanhang uit Groningen is volgens de burgemeester te ver over de schreef gegaan. "We hebben moeten constateren dat er een groep raddraaiers was die de boel heeft opgehouden, waardoor er toch een opstopping ontstond. Er werd daarna vuurwerk afgestoken en geschreeuwd. Heel intimiderend voor de omwonenden en een zware schending van de afspraken."

Update 26/4 16.17: Een 21-jarige FC Groningen-supporter is de zweek aangehouden vanwege het gooien van vuurwerk tijdens de derby tegen sc Heerenveen. Dat meldt de Leeuwarder Courant vrijdagmiddag. De man is geïdentificeerd op basis van videobeelden en getuigenverklaringen. Het OM gaat nu de strafmaat voor de voetbalfan bepalen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws