Ten Hag bekijkt De Jong-situatie 'van uur tot uur': Nóg een afhaker bij Juve

Ten Hag bekijkt De Jong-situatie 'van uur tot uur': Nóg een afhaker bij Juve

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 19:04ma 15-04-2019 om 19:04

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 19:30ma 15-04-2019 om 19:30

Ajax-trainer Erik ten Hag weet nog steeds niet of hij dinsdagavond kan beschikken over Frenkie de Jong. De controleur uit Arkel is maandag met een lichte blessure op het vliegtuig naar Turijn gestapt.

Of hij ook mee kan spelen tegen Juventus, moet dinsdag blijken. "We bekijken het van uur tot uur, de training straks (maandagavond, red.) is geen echte test", liet hij maandagavond weten tijdens de persconferentie. De trainer is eventueel bereid om risico's te nemen met De Jong. "Maar het moet wel een verantwoord risico zijn. Als het inderdaad een risico is, dan niet. De speler moet daarin altijd zijn eigen keuze maken. Hoe hij er zelf in staat? Ik kan niet in zijn lichaam kijken, wat hij voelt. Maar hij is positief gestemd."

Ook Juventus heeft enkele vraagtekens in de selectie. Giorgio Chiellini moest de heenwedstrijd in Amsterdam missen en moet ook voor de returnwedstrijd passen. Trainer Massimiliano Allegri heeft inmiddels bevestigd dat ook Mario Mandzukic niet van de partij zal zijn. De beschikbaarheid van Emre Can en Douglas Costa is nog onzeker, hoewel de twee wel in de wedstrijdselectie op zijn genomen.

Juventus en Ajax trappen dinsdag om 21.00 uur af in Turijn, met een 1-1 stand als vertrekpunt.

Poll

Gaat Ajax zich ten koste van Juventus plaatsen voor de halve finale van de Champions League?

(12798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws