'Real Madrid en Adidas vinden elkaar toch na stroeve gesprekken: 150 miljoen euro'

'Real Madrid en Adidas vinden elkaar toch na stroeve gesprekken: 150 miljoen euro'

16-04-2019 14:21
24

Real Madrid en shirtsponsor Adidas gaan langer met elkaar door, meldt het Spaanse medium El Confidencial dinsdag. De Koninklijke zal naar verwachting een basisbedrag van 120 miljoen euro per seizoen overhouden aan de nieuwe, tienjarige deal.

Dit bedrag kan echter jaarlijks oplopen tot 150 miljoen, afhankelijk van hoe de club presteert in de Primera Division, de Champions League en de Wereldbeker voor Clubteams. De onttroonde Champions League-winnaar gaat hiermee aartsrivaal FC Barcelona achterna: de Catalanen sloten recentelijk een nieuwe deal af met Nike, ter waarde van 105 miljoen euro plus vijftig miljoen in variabelen.

De onderhandelingen tussen Real Madrid en Adidas verliepen aanvankelijk stroef, schrijft El Confidencial. Het Duitse sportmerk zou in zijn maag zitten met Vinicius Junior en Rodrygo Goes, die komende zomer overkomt van Santos: de twee Braziliaanse wonderkinderen worden beiden gesponsord door Nike en zijn dus 'onbruikbaar' voor reclamecampagnes. Twee beoogde aanwinsten, Kylian Mbappé (Air Jordan) en Eden Hazard (Nike), hebben eveneens een sponsorcontract met een concurrerend merk.

De terugkeer van trainer Zinedine Zidane, een boegbeeld van Adidas, is dan weer een meevaller voor het merk. Ook Paul Pogba wordt gesponsord door Adidas en staat in de nadrukkelijke belangstelling van De Koninklijke.