'Witschge duwde een levende kip in de Ferrari van Mido, hij zat te vloeken joh'

'Witschge duwde een levende kip in de Ferrari van Mido, hij zat te vloeken joh'

16-04-2019 14:59
23

Nikos Machlas speelde tussen 1999 en 2002 voor Ajax en deelde de kleedkamer met spelers als Zlatan Ibrahimovic en Mido. De Griekse oud-spits kan smakelijk vertellen over zijn tijd in Amsterdam.

Zo kwam Machlas op een dag in zijn nieuwe Porsche naar de training. Mido reageerde met het aanschaffen van een Ferrari, vertelt de Griek aan VICE Sports. "Dit is pas klasse, zei hij", weet Machlas nog. "Toen Mido na de training in zijn Ferrari zat te pronken, kwam een speler, volgens mij Richard Witschge aan. Hij duwde een levende kip in die Ferrari. Die fladderde alle kanten op. Mido zat te vloeken joh, haha."

De Eredivisie-topscorer van het seizoen 1997/1998 maakte ook van dichtbij mee hoe Ibrahimovic zijn eerste voorzichtige stappen in de internationale top zette. Toen Machlas met Christian Chivu en Ibrahimovic in een café zat, werd de Zweed aangesproken op zijn kledingkeuze. "Zlatan, dat ziet er niet uit man. Wat denk je dat Nederlandse vrouwen vinden van jongens met witte sportsokken. Zo krijg je nooit een vriendin", citeert de oud-spits zichzelf. "Hij haalde zijn schouders op, maar later kwam hij terug van de wc met blote voeten in zijn schoenen, haha. Zo zie je dat ook Zlatan zijn onzekerheden had."

Lees ook: 'Marco van Basten beloofde mij bij Ajax een shirt, maar ik heb het niet gekregen'