'Frenkie-dilemma' Ten Hag: 'Verliezen én een van je beste spelers kwijtraken'

'Frenkie-dilemma' Ten Hag: 'Verliezen én een van je beste spelers kwijtraken'

16-04-2019 16:33
77

Het laten meespelen van Frenkie de Jong tijdens de cruciale wedstrijd tegen Juventus van dinsdagavond is een dilemma voor Ajax-trainer Erik ten Hag. Dat denkt Willem Vissers, journalist van de Volkskrant. 

De Jong werd afgelopen zaterdag tegen Excelsior al vroeg naar de kant gehaald door Ten Hag. De middenvelder had last van zijn hamstring. "Bij Ajax trainde De Jong gisteren wel mee, maar op het eind niet meer, toen de spelers nog wat afrondingsoefeningen gingen doen", zag Vissers.

"Voor De Jong is dat ook niet zo relevant. Verder zegt zijn deelname aan de training alleen niet zoveel, omdat dat ene uurtje veel minder intensief is dan de wedstrijd van vanavond."

"Maar het is wel een dilemma voor coach Erik Ten Hag, want De Jong heeft een hamstringblessure en als dat vanavond verergert, mist hij misschien de komende wedstrijden in de Eredivisie. Stel je voor: vanavond verliezen in de Champions League en ook een van je beste spelers kwijtraken met het oog op het landskampioenschap. Dat is een lastige situatie."