'Echt zeer teleurgestelde' KNVB reageert op afgelasting Jong Ajax - FC Twente

'Echt zeer teleurgestelde' KNVB reageert op afgelasting Jong Ajax - FC Twente

16-04-2019 19:18
157

De KNVB is niet blij met het besluit van de gemeente Amsterdam om het kampioensduel van FC Twente met Jong Ajax de verbieden. De wedstrijd stond voor vrijdag gepland, maar de veiligheid kan niet worden gegarandeerd.

De KNVB laat aan De Telegraaf weten 'echt zeer teleurgesteld' te zijn over het feit dat Ajax en Twente onderling geen oplossing hebben kunnen vinden. "Wij zijn hier gisteren (maandag, red.) in gekend en de bemiddelingspogingen die wij sindsdien hebben ondernomen, blijken helaas tevergeefs te zijn", aldus een woordvoerder.

Wedden

Meer odds

FC Twente had vrijdag bij een zege op Ajax kampioen kunnen worden. Om die reden - en vanwege het feit dat duizenden fans wilden meereizen - had de Enschedese club graag in de Johan Cruijff Arena gespeeld. De Toekomst is met een uitvak van slechts 185 plekken niet berekend op de invasie van Twente-supporters.

"Wij respecteren de keuze van de gemeente Amsterdam", vervolgt de KNVB. "Er mag nooit risico worden genomen als het de veiligheid betreft." De bond wil snel een nieuwe datum prikken voor Jong Ajax - FC Twente.

Lees ook: Lokale autoriteiten grijpen in: kampioensduel FC Twente gaat niet door