Barcá en Messi hebben genoeg aan 20 minuten en beëindigen 'quarter final drought'

Barcá en Messi hebben genoeg aan 20 minuten en beëindigen 'quarter final drought'

16-04-2019 22:50
13

FC Barcelona heeft met speels gemak de halve finales van de Champions League bereikt. De Catalanen hadden al een uitoverwinning tegen Manchester United op zak en beslisten de return binnen twintig minuten.

Vooraf werd nog gesproken over de 'quarter final drought' van Lionel Messi. De Argentijnse superster had in 2013 zijn laatste doelpunt in een Champions League-kwartfinale gemaakt. Dinsdagavond was het echter al na twintig minuten twee keer raak. Messi profiteerde eerst van balverlies van Ashley Young en zag even later hoe David De Gea alle medewerking verleende door over een houdbare schuiver heen te duiken: 2-0.

Het tweeluik was direct van alle spanning ontdaan. Barça speelde de wedstrijd onbekommerd uit en zorgde na een uur spelen voor de kers op de taart. Messi nam ditmaal de voorbereiding voor zijn rekening, Philippe Coutinho schatte de afgemeten lange bal op waarde en krulde de bal schitterend in de verre bovenhoek: 3-0. Jesse Lingard kwam nog in de buurt van een eretreffer, maar zijn schot zeilde over. Alexis Sánchez kreeg een uitgelezen kopkans, maar Marc-André ter Stegen toonde zich ook in de blessuretijd scherp en hield de nul op het bord.

De Catalanen hebben, net als Messi, afgerekend met een kwartfinale-trauma. Na de eindzege in 2015 beet Barça zijn tanden stuk op achtereenvolgens Atlético Madrid, Juventus en AS Roma, maar in 2019 mag de club zich weer bij de beste vier van Europa scharen.