Spelersrapport: Ajax scoort één 9,5 en één 9 op historische avond in Turijn

16-04-2019 23:00 Laatste update: 17-04-2019 00:10
114

Door een zege bij Juventus (1-2) staat Ajax in de halve finale van de Champions League. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een historische avond in Turijn.

Andre Onana - 7,5: Kreeg opvallend weinig te doen in Turijn. Eén benauwd momentje in de beginfase, toen Emre Can kwam aanstormen, maar verder een dikke voldoende. Was kansloos bij de goal van Cristiano Ronaldo.

Joël Veltman - 7,5: Zette meteen de toon met een beuk tegen Ronaldo. Op dat moment stonden pas vijf seconden op de klok. Kwam de hele wedstrijd niet in de problemen.

Matthijs de Ligt - 9: Nu begint het belachelijk te worden: wat kan De Ligt niet?! De aanvoerder van Ajax ging niet vrijuit bij de 1-0 van Ronaldo, maar herstelde zijn foutje helemaal door Ajax naar de halve finale te koppen. 19 jaar en beslissend in een Champions League-kwartfinale, chapeau!

Daley Blind - 9,5: Een formidabele wedstrijd, daar valt niet over te twisten. Speelde zó rustig. Blind staat in de halve finale van de Champions League, iets wat hem bij Manchester United niet eens lukte.

Noussair Mazraoui - x: Juventus - Ajax duurde voor Mazraoui slechts elf minuten. Verzwikte zijn enkel in een duel met Paulo Dybala en moest zich laten vervangen door Daley Sinkgraven. Hopelijk valt de schade mee.

Frenkie de Jong - 7,5: Zijn eerste drie passes van de wedstrijd gingen de mist in en De Jong had aanvankelijk moeite het spel naar zich toe te trekken. In de tweede helft was hij echter weer helemaal zichzelf.

Lasse Schöne - 7: Flirtte in de eerste helft met een gele kaart, maar ontsnapte en kon dus vrijuit blijven spelen tegen het lastige middenveld van Juventus. Schöne speelde verder geen bijzondere wedstrijd.

Donny van de Beek - 8,5: De maker van de cruciale 1-1 in Turijn. Miste aanvankelijk een grote kans, maar ontsnapte na 34 minuten aan buitenspel en schoof héél kalm de 1-1 binnen. Was zijn gewicht in goud waard.

Hakim Ziyech - 6,5: Ziyech speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd in de Champions League. In de eerste helft zat hij in de tang bij Alex Sandro en na rust hielp hij een paar goede kansen om zeep. Ook was hij een aantal keren slordig met verkeerde passes.

Dusan Tadic - 8: Kwam aanvankelijk niet aan voetballen toe tegen het verdedigingsblok van Juventus. Na rust was alles anders, door eigen toedoen. Tadic was hyperbelangrijk in de spervuur aan aanvallen van Ajax in de tweede helft.

David Neres - 7,5: Het was dit keer niet dankzij Neres dat Ajax het redde in de Champions League, maar de Braziliaan speelde zéker geen slechte wedstrijd. Was een handenbindertje voor de Juve-defensie.

Invallers

Daley Sinkgraven - 7,5: Moest zijn veilige plekje op de bank al na tien minuten verlaten voor zijn debuut in de Champions League. Begon onwennig, maar herstelde zich en speelde ondanks de weinige minuten die hij dit seizoen maakt een gedegen wedstrijd.

Lisandro Magallán - x: Mocht tien minuten voor tijd invallen en speelde te kort voor een beoordeling.

Klaas-Jan Huntelaar - x: Viel drie minuten voor tijd in en speelde te kort voor een beoordeling.