De Ligt in extase: 'We flikken het weer, ongelooflijk, bizar en niet normaal'

De Ligt in extase: 'We flikken het weer, ongelooflijk, bizar en niet normaal'

16-04-2019 23:11 Laatste update: 17-04-2019 01:17
27

Matthijs de Ligt beseft dat Ajax een historische prestatie heeft geleverd door ten koste van Juventus de halve finale van de Champions League te bereiken. De ploeg van trainer Erik ten Hag won door een goal van de aanvoerder met 1-2 in Turijn.

"We flikken het weer, ongelooflijk. Het is bizar. Dat beseffen wij ook: het is niet normaal", zegt De Ligt voor de camera van Veronica. "Ik heb er geen woorden voor. Wij zijn zelf heel trots, de supporters zijn trots en de hele stad is trots."

"Als je kijkt hoeveel kansen we hebben gehad en hoeveel we gecreëerd hebben..", blikt de verdediger terug op het duel. "Eerlijk is eerlijk: we maken het niet af, dan word je gek. Maar uiteindelijk flikken we het wel. Vandaag hebben we laten zien dat we een heel sterke ploeg zijn en het ook teams als Juve lastig kunnen maken. Die ambiance is zo mooi. In het begin hadden we het even lastig, maar uiteindelijk doen we het heel goed."

De Ligt maakte zelf de winnende. "De bal komt hoog voor en ik dacht: ik ga ervoor. Ik kopte hem eigenlijk perfect in de hoek." De vraag is waar het Europese avontuur eindigt. "We zitten in de halve finale. We hebben Real en Juventus uitgeschakeld, toch twee beoogde titelkandidaten. We gaan zien hoe het verder loopt."

Lees ook: Spelersrapport: Ajax scoort één 9,5 en één 9 op historische avond in Turijn