'We hebben al twee van de beste teams verslagen, we zien wel wie het wordt'

'We hebben al twee van de beste teams verslagen, we zien wel wie het wordt'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 23:35di 16-04-2019 om 23:35

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 01:09wo 17-04-2019 om 01:09

Donny van de Beek zal voor altijd aan dinsdag 16 april 2019 verbonden blijven. De Ajax-middenvelder zorgde kort na de 1-0 van Cristiano Ronaldo voor de 1-1, die de opmaat bleek voor de uiteindelijke 1-2 overwinning op Juventus. Van de Beek kon het na afloop nauwelijks geloven.

De Oranje-international uit Nijkerkerveen stond na afloop Veronica te woord. "Ik besef het ook nog niet", reageerde hij. "Fantastisch dat we dit mee mogen maken. Niet normaal, je ziet de emotie bij iedereen. Ik ben zo blij, emotioneel."

Van de Beek had geen rekening gehouden met dit scenario, toen Ajax in de zomer zijn Europese avontuur tegen Sturm Graz begon. "Ajax in de halve finale, wie had dat gedacht? Iedereen had ons vooraf uitgelachen. Dit is fantastisch voor het hele Nederlandse voetbal."

De Amsterdammers kunnen zich nu opmaken voor een dubbele ontmoeting met Manchester City of Tottenham Hotspur. Van de Beek heeft geen voorkeur voor één van de twee Premier League-grootmachten. "We hebben al twee keer een van de beste teams in Europa verslagen, we kijken wel wie het wordt. Dit vergeet je nooit meer, wij allemaal niet."

Lees ook: Lof uit binnen- en buitenland voor Ajax: 'Beste team dat ik ooit heb gezien'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws