Van der Sar ziet Ajax grens van 90 miljoen slechten: 'Geld interesseert me niet'

Van der Sar ziet Ajax grens van 90 miljoen slechten: 'Geld interesseert me niet'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 23:55di 16-04-2019 om 23:55

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 01:17wo 17-04-2019 om 01:17

Edwin van der Sar is zich na de 1-2 zege van Ajax op Juventus in de kwartfinale van de Champions League bewust van de impact. De algemeen directeur van de Amsterdammers kan zijn geluk niet op.

"Het is een topprestatie van Erik ten Hag, de trainers en uiteraard de spelers. Het is heel gaaf dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen", zegt Van der Sar bij Veronica. "Als je ziet wat er nu gepresteerd wordt en het niveau… Ook de jongens die erin komen. Sinkgraven die amper gespeeld heeft en dan zo'n wedstrijd mag doen. Hij begon een beetje onwennig, maar daarna ook gewoon zijn partijtje meegedaan."

Lees ook: Champions League-inkomsten Ajax stijgen door succes naar bijna 100 miljoen

"Gaaf, dit is waarvoor je al die jaren investeert en werkt en gezeik hebt", vervolgt de oud-doelman. Dat Ajax nu al meer dan negentig miljoen euro ophaalde in Europa, vindt hij niet belangrijk. "Dit is sportieve blijdschap. Voor de naam. Voor de manier waarop Ajax speelt. Dit gaat de hele wereld weer over. Dat is veel belangrijker dan geld. Geld interesseert me niet." 

"Natuurlijk moeten we weer contracten ophogen en transfersommen betalen, maar wat hier gebeurt is waar het om gaat", vervolgt Van der Sar. "Tuurlijk qua begroting zijn we de onderste. Als je dan twee keer gewoon de betere bent, kunnen we met z'n allen trots zijn als Ajacieden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws