Van de Beek scoort in 'Nouri-minuut' 34: 'Heel bijzonder, vergeet ik nooit meer'

17-04-2019 00:10
37

De treffer van Donny van de Beek tegen Juventus had niet op een symbolischer moment kunnen komen. De Ajax-middenvelder scoorde in minuut 34 en dacht meteen aan zijn onfortuinlijke boezemvriend Abdelhak Nouri, die in Ajax 1 met rugnummer 34 speelde.

"Een heel mooi moment om belangrijk te zijn", liet hij na afloop weten aan Voetbal International. "De 34ste minuut. Dat kan geen toeval zijn. Heel bijzonder, dat vergeet ik echt nooit meer."

De treffer van Van de Beek werd nog bekeken door de VAR, maar de vijfvoudig Oranje-international twijfelde er niet aan dat scheidsrechter Turpin groen licht zou geven voor de 1-1. "Volgens mij stond De Sciglio er ook nog dus ik wist dat het geen buitenspel was. Bonucci zei ook meteen dat het geen buitenspel was."

Van de Beek had ook complimenten over voor ploeggenoot Daley Sinkgraven: de linksback moest vroeg in de eerste helft plotseling opdraven als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Noussair Mazraoui. "Doe dat maar even in een kwartfinale. Dat is grote klasse." Dat Sinkgraven 72 minuten na zijn entree zelf weer gewisseld werd, vond Van de Beek weinig verrassend. "Ik kan me voorstellen dat zo'n wedstrijd heel pittig is. Ik hoop niet dat hij geblesseerd is."