Heldenrol Sinkgraven in Italië: 'Afgelopen dagen heb ik op hem ingepraat'

Heldenrol Sinkgraven in Italië: 'Afgelopen dagen heb ik op hem ingepraat'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 08:06wo 17-04-2019 om 08:06

Ajax-trainer Erik ten Hag had dinsdagavond in Turijn 'geen enkele twijfel' om Daley Sinkgraven in te zetten, op het moment dat Noussair Mazraoui al vroeg moest afhaken vanwege een enkelblessure. Sinkgraven kwam dit seizoen amper aan spelen toe. 

"Ik had geen twijfel om Daley in te brengen," zei Ten Hag, na de 2-1 zege op Juventus en het bereiken van de halve finale van de Champions League, in gesprek met Het Parool

"Hij heeft de kwaliteiten om op dit niveau te acteren. Hij is van ver gekomen. De eerste zeven maanden dat ik trainer was van Ajax, heb ik hem door zijn blessure niet eens gezien. Als je dan terugkeert en er staat een ander op jouw plek, dan is dat moeilijk."

"Ik heb de afgelopen weken en dagen veel op hem ingepraat. Als trainer moet je zo'n speler dan een steuntje geven. Want er komt een keer een kans en die moet hij dan pakken."

Lees ook: Spelersrapport: Ajax scoort één 9,5 en één 9 op historische avond in Turijn

Sinkgraven begon naar eigen zeggen 'voorzichtig'. "Invallen is moeilijk. Je moet koud mee in het tempo van de wedstrijd. Ik dacht: eerst maar wat balletjes breed, geen risico nemen. Beetje in de wedstrijd groeien."

"Ik was niet extra nerveus omdat het Juventus was, of de kwartfinale van de Champions League. Natuurlijk baalde ik dat ik niet de eerste vervanger was van Tagliafico, maar ik heb niet veel ritme, want ik mag vanwege mijn leeftijd niet meer in Jong Ajax spelen. Dan speelt een ander die wel ritme heeft. Zo simpel is het."

Lees ook: Sinkgraven is terug na ellenlange revalidatie: 'Na 10 minuten zulke bovenbenen'

Poll

Sinkgraven man of the match in Turijn?

(2631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws