'Verplaatsing Ajax-duel levert sportieve en organisatorisch problemen op'

'Verplaatsing Ajax-duel levert sportieve en organisatorisch problemen op'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 09:40wo 17-04-2019 om 09:40

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 09:42wo 17-04-2019 om 09:42

De verplaatsing van het competitieduel tussen De Graafschap en Ajax, van zondag de 28e naar vrijdag de 26e, levert 'een sportief en organisatorisch probleem' op. Dat zegt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. 

Omdat Ajax zich dinsdagavond plaatste voor de halve finale van de Champions League, wil de KNVB de clash tussen de twee teams op De Vijverberg twee dagen naar voren halen. Zo kan Ajax zich namelijk optimaal voorbereiden op de ontmoeting met Manchester City of Tottenham Hotspur. Het heenduel in de halve finale staat gepland voor dinsdag 30 april of woensdag 1 mei. 

De verplaatsing heeft gevolgen voor de degradatiestrijd, vindt Ostendorp. Voor De Superboeren staan er dan namelijk drie belangrijke wedstrijden in zeven dagen tijd op het programma. "En de KNVB wijkt af van zijn stelregel af dat alle Eredivisieduels in de laatste twee speelronden op hetzelfde moment moeten worden afgewerkt", stelt hij in gesprek met Omroep Gelderland

De Graafschap heeft contact met de gemeente en de voetbalbond. "Wij gaan woensdag weer in overleg met de KNVB. In de middag voetballen is voor ons helemaal geen optie. Maar als club hebben wij uiteindelijk niets te zeggen. De KNVB bepaalt het programma en de gemeente kan er nog een stokje voor steken."

Vanwege de Champions League is Ajax-Vitesse ook al vervroegd. Die wedstrijd wordt nu op dinsdag de 23e gespeeld in plaats van donderdag de 24e. 

Programma De Graafschap bij verplaatsing thuisduel met Ajax

20/4: VVV-uit
23/4: FC Emmen-thuis
26/4: Ajax-thuis

Lees ook: Bij de laatste vier: Engeland eerste Ajax-halte op weg naar Madrid

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws