Schaars (35) hakt knoop door en stopt: 'Ik heb daar geen zin meer in'

Schaars (35) hakt knoop door en stopt: 'Ik heb daar geen zin meer in'

17-04-2019 15:53 Laatste update: 15:59
42

De profloopbaan van Stijn Schaars (35) zit er bijna op. Woensdag is bekend geworden dat de captain van sc Heerenveen na afloop van dit seizoen stopt met voetballen. 

Heerenveen meldt het naderende afscheid via de officiële kanalen. Schaars liep afgelopen seizoen een dubbele beenbreuk op. Hij maakte eerder dit jaar zijn rentree, maar is inmiddels opnieuw geblesseerd. De linkspoot heeft besloten om na 2018/19 zijn loopbaan te beëindigen. 

"Ik heb geen zin meer in structurele fysieke problemen. Mentaal kan ik het nog makkelijk, ook qua conditie en spel. Alleen je hebt ook met je lichaam te maken en die geeft nu gewoon aan dat het beter is om te stoppen", legt hij uit.

"Iedereen weet dat ik een zware blessure heb gehad, daar ben ik eigenlijk heel goed van genezen. Ik heb de tweede seizoenshelft weer lekker kunnen voetballen, alleen heb ik wel weer een paar andere dingen fysiek opgelopen."

"Hierdoor denk ik; ik kan wel doorgaan, maar dan wordt het een beetje pappen en nathouden. Daar heb ik geen zin meer in. Het was echter wel een lastige keus."

Schaars begon zijn loopbaan bij Vitesse. Hij verkaste in 2005 naar AZ en werd met die ploeg kampioen van Nederland in 2009. Later speelde de routinier voor Sporting Portugal en PSV. Schaars maakte in 2016 de overstap naar Heerenveen. Tussen 2006 en 2016 kwam hij 24 keer uit voor Oranje.