PSG is het helemaal kwijt en moet titelfeest voor derde keer op rij uitstellen

17-04-2019 20:53
20

Paris Saint-Germain heeft ook de derde mogelijkheid om kampioen van Frankrijk om zeep geholpen. De ploeg van Thomas Tuchel heeft nog één punt nodig om de landstitel in de wacht te slepen, maar is na de 5-1 nederlaag tegen OSC Lille opnieuw onderuit gegaan. Ook de uitwedstrijd bij FC Nantes werd verloren: 3-2.

Het puntenverlies tegen Strasbourg (2-2) en de harde nederlaag tegen Lille leken vooral incidenten te zijn, maar ook tegen Nantes ging het mis. Dani Alves zette PSG al vroeg op het goede spoor met een kanonskogel van een meter of 25, maar die vroege voorsprong werd drie minuten later alweer ongedaan gemaakt door Diego Carlos. De Braziliaan passeerde Gianluigi Buffon met een geplaatste kopbal uit een corner.

PSG zette druk en viel aan, maar kwam vlak voor de rust op achterstand. Nantes profiteerde van balverlies op eigen helft van PSG en maakte in de 44e minuut de 2-1. PSG dacht nog aan buitenspel, maar dat was het niet. De mannen van Tuchel hebben nog maar één punt nodig, waardoor een gelijkspel genoeg zou zijn geweest. Maar Nantes drukte na de rust door en kwam zelfs op 3-1. Carlos scoorde opnieuw en deed dat wederom uit een corner.

Het had nog erger af kunnen lopen voor PSG, dat Nantes meer kansen zag krijgen. PSG creëerde amper iets en leek zich al neer te leggen bij een nederlaag. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Météhan Guclu er nog 3-2 van, maar die treffer kwam te laat. Zondag krijgt de club thuis tegen AS Monaco een nieuwe kans om kampioen te worden. Een punt is dus genoeg, tenzij Lille eerder op de dag punten verspeelt.