Tottenham Hotspur treft Ajax in halve finale na krankzinnig duel met Man City

17-04-2019 22:58 Laatste update: 23:11
201

Tottenham Hotspur is de tegenstander van Ajax in de halve finales van de Champions League. De Londenaren kropen in een bizarre wedstrijd tegen Manchester City door het oog van de naald: 4-3.

De openingsfase in het Etihad Stadium had niet krankzinniger gekund. Tottenham ging de wedstrijd in met een 1-0 voorsprong, maar al na vier minuten zorgde Raheem Sterling voor het openingsdoelpunt. Die treffer leek City vleugels te geven, echter maakte Heung-Min Son na drie minuten alweer gelijk, om weer drie minuten later ook de 1-2 te verzorgen. Manchester viel stil, maar had plots weer hoop toen Bernardo Silva in de elfde (!) minuut 2-2 maakte. Nog nooit werd er in elf minuten zoveel gescoord in een Champions League-wedstrijd.

City was er echter nog lang niet en had nog twee goals nodig om Tottenham van zich af te schudden. De bezoekers konden even bijkomen van de ongelooflijke openingsfase, maar kort daarna profiteerde Sterling van een verdedigingsfout van Tottenham, die de 3-2 opleverde. Er waren op dat moment slechts 21 minuten gespeeld. Tottenham kreeg na 35 minuten een tegenvaller te verwerken door de blessure van Moussa Sissoko. De middenvelder leek na een charge door te kunnen, maar moest zich uiteindelijk laten wisselen. Fernando Llorente verving de Fransman.

De doelpuntenproductie stokte even in Manchester, maar het niveau van de wedstrijd bleef continu hoog. City had de handen vol aan Son, de gevaarlijkste man aan de zijde van Tottenham. Vlak voor rust kreeg Kevin De Bruyne nog een grote kans. Doelpunten leverden dat niet meer op.

In de tweede helft was het wachten op de vierde goal van City. Tottenham werd met de rug tegen de muur gezet, maar had geluk dat Hugo Lloris een aantal keren bij de les was. De Franse doelman kon na een uur spelen echter niet voorkomen dat Sergio Agüero er op aangeven van De Bruyne 4-2 van maakte. Tottenham gaf gas en zette alles op de cruciale 4-3, die hoogstwaarschijnlijk de uitschakeling van City zou betekenen. De Londense goal viel ruim een kwartier voor tijd, toen Llorente binnenkopte uit een corner van Kieran Trippier. City protesteerde omdat de Spaanse spits daarbij hands gemaakt zou hebben. Scheidsrechter Cüneyt Çakır ging kijken, maar liet de goal staan.

Pep Guardiola gooide alles om en bracht Leroy Sané voor Benjamin Mendy. Davinson Sanchez kwam bij Tottenham voor Danny Rose. Het was overleven geblazen voor Tottenham, dat niets meer creëerde en de bal nauwelijks in de ploeg kon houden. Een krankzinnige wedstrijd verdient een krankzinnig einde, die er ook kwam. Iedereen bij City juichte toen Sterling in de 93e minuut 5-3 maakte, maar de mannen van Guardiola werden in rouw gedompeld toen de treffer van de Engelsman door de VAR werd afgekeurd omdat Agüero buitenspel stond.

Daardoor is niet Manchester City, maar Tottenham Hotspur de tegenstander van Ajax in de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers beginnen op 30 april met een uitwedstrijd.