Ajax wil Ten Hag belonen voor droomseizoen: Goed voor de club

Ajax wil Ten Hag belonen voor droomseizoen: "Goed voor de club"

18-04-2019 06:34 Laatste update: 11:59
136

Ajax wil het contract van trainer Erik ten Hag snel openbreken en verlengen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars laat dat in gesprek met De Telegraaf weten. 

"Een dezer dagen zullen we over Erik vergaderen en zetten we alles op een rijtje. Ik mag aannemen dat het er positief uitziet", zegt Overmars lachend in gesprek met de ochtendkrant. Het huidige contract van Ten Hag loopt tot medio 2020. "Contractverlenging lijkt me goed voor club."

Ten Hag (49) werkt sinds eind 2017 in Amsterdam. Overmars haalde hem weg bij FC Utrecht, als opvolger van de ontslagen Marcel Keizer. Na een eerste seizoen zonder prijzen is Ajax nu nog in de race voor drie trofeeën. De club staat in de halve finale van de Champions League, is met nog vier speelrondes te gaan koploper van de Eredivisie en speelt op 5 mei de bekerfinale tegen Willem II. 

De geweldige prestaties van Ajax dit seizoen verrassen ook Overmars. "Twee jaar geleden speelden we de Europa League-finale. En dan denk je: dit is ons podium. Om de prijzen spelen in de Champions League is niet reëel meer. Dus toch."