'Costa op ramkoers bij Atlético: enfant terrible wil na straf niet trainen'

'Costa op ramkoers bij Atlético: enfant terrible wil na straf niet trainen'

18-04-2019 14:36 Laatste update: 14:53
33

Diego Costa ligt op ramkoers bij Atlético Madrid. De Spaanse spits is woest en weigerde donderdag deel te nemen aan de training, omdat Atlético hem deze week te kennen heeft gegeven dat Costa gestraft wordt voor zijn gedrag. 

Een week geleden werd bekend dat de Spaanse voetbalbond Costa een schorsing van liefst acht duels heeft opgelegd. Het enfant terrible kreeg rood tijdens het uitduel met FC Barcelona nadat hij de moeder van scheidsrechter Jesús Gil Manzano had beledigd. Costa pakte bovendien de arm van de leidsman beet. 

Het is bepaald niet de eerste keer dat Costa in opspraak komt door afwijkend gedrag binnnen de lijnen. AS weet dat er een hartig woordje is gesproken met de oud-speler van Chelsea. Costa zou te horen hebben gekregen dat Atlético hem een straf gaat opleggen. Wat voor sanctie de club in gedachten heeft is niet bekend, maar AS weet wel dat de aanvaller woest reageerde en later ook weigerde om te trainen.

AS speculeert nu al over een snel vertrek van Costa uit Madrid. In januari 2018 keerde Costa terug bij Los Colchoneros, na ruim drie seizoenen in dienst van Chelsea. De rentree van Costa bij zijn oude club wordt in Spanje bestempeld als een mislukking. De international scoorde dit seizoen pas vier keer.