Tottenham Hotspur kiest voor rol van underdog: 'Dat betekent dat Ajax favoriet is'

Tottenham Hotspur kiest voor rol van underdog: 'Dat betekent dat Ajax favoriet is'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 18:23do 18-04-2019 om 18:23

Mauricio Pochettino schuift Tottenham Hotspur in de rol van underdog voor de confrontatie met Ajax in de halve finale van de Champions League. Dat de Londenaren woensdag favoriet Manchester City uitschakelden, doet daar volgens hem niets aan af.

"We zijn allemaal nog vermoeid na een verbazingwekkende, gekke en ongelooflijke avond", vertelt Pochettino donderdag op een persconferentie. "We beseffen het nog niet echt, omdat we nog steeds in een droom leven. We zitten in een bubbel."

Volgens Pochettino voelt Tottenham zich 'ontzettend trots', maar is er nog veel werk te verrichten. "We moeten nederig blijven. Niemand had verwacht dat wij City zouden uitschakelen en dat kan voor veel zelfvertrouwen zorgen. Maar als we daar niet op de juiste manier mee omgaan, dan kan deze zege ons juist zwakker maken."

Hoewel het budget van de Premier League-topclub veel groter is dan dat van Ajax, roept de Argentijn op om respect te tonen voor Ajax. "Dat is heel belangrijk. Zij hebben Real Madrid en Juventus uitgeschakeld en dat betekent dat zij meer favoriet zijn dan wij. Dat is de realiteit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie bereikt de finale: Ajax of Spurs?

(25750 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws