'Real komt snel met groot transfernieuws; ook naam van Van de Beek valt in Madrid'

'Real komt snel met groot transfernieuws; ook naam van Van de Beek valt in Madrid'

18-04-2019 19:54 Laatste update: 21:58
73

Real Madrid en Chelsea maken in de komende dagen de transfer van Eden Hazard wereldkundig, zo meldt Marca. De 28-jarige Belg maakt voor ongeveer honderd miljoen euro de overstap naar de Spaanse hoofdstad. Ook de naam van Donny van de Beek valt.

Hazard is na de Brazilianen Rodrygo Goes en Eder Militao de derde aanwinst van Real Madrid, dat flink bespaart op de transfer van de aanvaller. Chelsea vroeg vorige zomer nog tweehonderd miljoen voor zijn sterspeler, maar inmiddels heeft hij nog maar een eenjarig contract en is de relatie tussen de clubs flink verbeterd door de huurdeal van Mateo Kovacic.

Hazard, die op Stamford Bridge wordt opgevolgd door Christian Pulisic, is de gewenste aankoop van Real-trainer Zinedine Zidane. Of de Fransman ook zijn tweede wens in vervulling ziet gaan, is de vraag. De clubleiding van De Koninklijke vindt het prijskaartje van 150 miljoen euro voor Manchester United-middenvelder Paul Pogba aan de hoge kant, hoewel hij als een geweldige speler wordt gezien.

Eriksen en Van de Beek
Real Madrid is namelijk niet van plan exorbitante bedragen uit te geven. Christian Eriksen van Tottenham Hotspur lijkt het belangrijkste alternatief, terwijl ook de naam van Donny van de Beek valt. De Ajax-middenvelder zou door velen binnen Real als geschikte opvolger van Luka Modric worden gezien, aldus Marca.