KNVB-directeur Gudde: 'Voor Eerste Divisie-club hetzelfde gedaan als voor Ajax'

KNVB-directeur Gudde: 'Voor Eerste Divisie-club hetzelfde gedaan als voor Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 20:35do 18-04-2019 om 20:35

Directeur betaald voetbal Eric Gudde van de KNVB is tevreden over de uitkomst van het spoedoverleg in Zeist donderdag. De bond besloot om de Eredivisie langer te laten doorlopen, zodat Ajax meer rust heeft voor de duels met Tottenham Hotspur.

"Voor een Eerste Divisie-club hadden we hetzelfde gedaan", laat Gudde weten aan de NOS. "Anderhalf jaar geleden hadden we dit Europese succes niet durven hopen, dus laten we het ook van de goede kant bekijken." Hij kan bovendien goed leven met de oplossing. "Zo dicht mogelijk bij onze uitgangspunten. Sportieve gelijkheid voorop, dus alle wedstrijden tegelijk."

Gudde erkent dat er nog betere opties waren, zoals de volgorde van de speelrondes in stand houden. De KNVB moest echter werken onder tijdsdruk. Dat desondanks niet alle clubs enthousiast zijn, begrijpt de directeur. "Ik was als clubdirecteur niet veel anders", geeft hij toe. "Iedereen heeft zijn programma, dat wordt op deze manier weer met een paar dagen verstoord. Maar het is niet anders."

Het was belangrijk dat Ajax voldoende rust krijgt in aanloop naar de duels met Tottenham. De regelmenten schrijven voor dat er minstens 48 uur tussen wedstrijden moet zitten. "Als volgend jaar een andere club Europees of in de beker ook met die twee-dagenproblematiek zit, kom ik met dezelfde oplossingen. Laten we proberen over onze eigen schaduw heen te kijken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws