'Ajax heeft derde aanwinst binnen: bekendmaking om meerdere redenen uitgesteld'

'Ajax heeft derde aanwinst binnen: bekendmaking om meerdere redenen uitgesteld'

19-04-2019 06:48 Laatste update: 08:33
99

Ajax heeft na Kik Pierie ook de transfer van Kjell Scherpen afgerond. De negentienjarige doelman tekent een meerjarig contract in de Johan Cruijff Arena, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant is de overstap van Scherpen in kannen en kruiken, maar communiceren Ajax en FC Emmen dat om meerdere redenen nog niet. De sluitpost was net als Pierie woensdag op sportcomplex De Toekomst voor een aantal gesprekken en de medische keuring. Waar de sc Heerenveen-verdediger direct werd gepresenteerd, moet Scherpen dus nog zwijgen.

Dat heeft onder meer te maken met de degradatiestrijd van FC Emmen, dat slechts drie punten boven de rode streep staat. Bovendien ligt de transfer gevoelig bij de achterban van Ajax. Een deel van de harde kern zit niet te wachten op Scherpen, omdat hij op elfjarige leeftijd zijn voorkeur voor Feyenoord uitsprak en een aantal onhandige berichten op Twitter zette.

Ajax richt zich nu eerst op het spannende seizoensslot, waarin het nog op drie fronten actief is, en tilt de bekendmaking van de transfer van de jeugdinternational over het seizoen heen. Na Pierie en Razvan Marin is hij de derde zomeraanwinst.