'Ajax loopt over van talent, maar niet vergeten dat ze veel hebben geïnvesteerd'

'Ajax loopt over van talent, maar niet vergeten dat ze veel hebben geïnvesteerd'

19-04-2019 08:28
74

Julian Nagelsmann is onder de indruk van Ajax, dat dinsdag op sensationele wijze Juventus uitschakelde in de kwartfinale van de Champions League. De trainer van Hoffenheim stuurde zijn voormalig rechterhand en huidig Ajax-assistent Alfred Schreuder een berichtje.

"Ik heb hem gefeliciteerd", zegt Nagelsmann, die komende zomer naar RB Leipzig vertrekt en wordt opgevolgd door Schreuder, in gesprek met Kicker. "Ajax heeft een mooie, attractieve stijl. Ze creëren ook veel kansen. Soms doet hun spel me een beetje denken aan onze manier van spelen", aldus de 31-jarige oefenmeester, die met Hoffenheim zesde staat in de Bundesliga.

Nagelsmann geeft de ploeg van trainer Erik ten Hag ook in de halve finale tegen Tottenham Hotspur een goede kans. Hij denkt zelfs dat Ajax het toernooi kan winnen. "Wanneer je Real Madrid en Juventus uitschakelt, kun je ook Tottenham kloppen. En als je de finale haalt, kun je het toernooi ook winnen."

Nagelsmann is lovend over de Amsterdamse zegetocht door Europa. "Ik ken de ploeg goed. Ze lopen altijd over van het talent, maar men mag niet vergeten dat ze relatief gezien veel hebben geïnvesteerd", wijst hij op aankopen zoals Dusan Tadic, Daley Blind en eerder David Neres en Hakim Ziyech.