Jansen uit onbegrip over beslissing KNVB: 'Zou naar Ibiza gaan. Kan ik afzeggen'

Jansen uit onbegrip over beslissing KNVB: 'Zou naar Ibiza gaan. Kan ik afzeggen'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 11:56vr 19-04-2019 om 11:56

FC Emmen-aanvaller Anco Jansen baalt van de beslissing van de KNVB om speelronde 33 naar woensdag 15 mei te verplaatsen. Hij vindt dat de KNVB dat anders op had moeten lossen en had bovendien al een vakantie geboekt.

"Ik snap dat Ajax uitstel moet hebben, maar ik vind het vrij frappant dat daar een hele competitieronde voor op de schop gaat", zegt Jansen bij RTL7. Een alternatief heeft Jansen niet. "Geen idee. Het is ook niet mijn verantwoordeijkheid. De KNVB heeft de verantwoordelijkheid, maar ze hebben het niet goed opgelost. Nu zitten ze met de problemen. Ik denk dat niemand dit wil."

"Waarom ik er moeite mee heb? Omdat het gewoon niet zo hoort. Je moet nu allemaal dingen verschuiven. We hebben nu twee wedstrijden binnen drie dagen en dan ineens twee weken niets. Aan het einde van de competitie wordt alles op de schop gegooid. Ik zou volgens mij naar Ibiza gaan. Dat kan ik afzeggen." Overigens begint de nacompetitie een paar dagen na het einde van de competitie. De kans is aanwezig dat Emmen dus alsnog in actie moet komen. De club staat nu vijftiende in de Eredivisie.

De KNVB wil per se dat alle wedstrijden van de laatste twee speelronden op precies hetzelfde tijdstip worden afgewerkt. Jansen had liever gezien dat alleen De Graafschap - Ajax was verplaatst, ondanks dat zowel De Graafschap als Emmen nog volop tegen degradatie strijdt. Een van de twee clubs zou dan tijdtechnisch mogelijk een voordeel hebben. "Als je een wedstrijd een andere datum kan gegeven zou dat beter zijn dan een hele speelronde. Er zijn zoveel mensen en partijen die rekening houden met een schema", zegt Jansen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws