Van Leeuwen: 'Ajax, PSV en Feyenoord speelden uit, maar dit zegt heel veel'

Van Leeuwen: 'Ajax, PSV en Feyenoord speelden uit, maar dit zegt heel veel'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 12:12vr 19-04-2019 om 12:12

FC Twente is de vierde club van Nederland. Dat stelt technisch directeur Ted van Leeuwen. Twente staat op het punt om kampioen te worden in de Keuken Kampioen Divisie.

"FC Twente is club nummer vier van Nederland. Kijk hoe het leeft", zegt Van Leeuwen, geciteerd door TC/Tubantia. "Er komt bijzonder veel publiek naar onze wedstrijden. Tegen Telstar was met ruim 27.000 toeschouwers het best bezochte duel van dat weekeinde in Nederland. Goed, Ajax, PSV en Feyenoord speelden uit. Maar dit zegt toch heel veel."

"We verkochten 20.000 seizoenkaarten. Tegen Telstar zaten vorige week 27.700 mensen op de tribune. De komende wedstrijd is 'stijf' uitverkocht. In moeilijke tijden hebben sponsors, gemeente en supporters ons overeind gehouden. Dat zegt veel. FC Twente is meer dan een club. Het is een sociale beweging."

De degradatie van een jaar geleden sloeg een diepe wond bij de Twente-fans, weet Van Leeuwen. "Ik loop al enige tijd mee in deze wereld maar ik heb nooit eerder meegemaakt dat zoveel mensen zich verantwoordelijk voelen om de club er bovenop te helpen. Als Ajax of PSV geen kampioen wordt is dat een kleine ramp, maar het leven gaat verder. Als FC Twente geen kampioen wordt houdt het leven hier op."

Poll

Stelling: FC Twente hoort in de Eredivisie

(5032 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws