Vertonghen door het dolle heen: Om Ajax hier te zien, is helemaal bizar

Vertonghen door het dolle heen: "Om Ajax hier te zien, is helemaal bizar"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 12:27vr 19-04-2019 om 12:27

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 12:34vr 19-04-2019 om 12:34

Jan Vertonghen keert over een kleine drie weken terug in de Johan Cruijff Arena. Tottenham Hotspur is dan de tegenstander van Ajax in de halve finale van de Champions League. De Belgische verdediger kan niet wachten.

"Ik heb al zo veel aanvragen voor kaartjes gekregen, daar ga ik nooit aan kunnen voldoen. Het geeft maar aan hoe onwijs deze wedstrijd al leeft bij iedereen", vertelt een dolblije Vertonghen aan The Independent. "Het is al gek dat we met Spurs in de halve finales staan, maar om Ajax hier te zien, is helemaal bizar."

Ajax heeft geen geheimen voor Vertonghen. "Ik volg Ajax nog altijd iedere wedstrijd, ik spreek met mensen binnen de club en ga zo maar door. Ik heb alle wedstrijden gezien en weet hoe goed deze ploeg is, serieus. (...) Geloof me, ik weet precies hoe goed Ajax staat te voetballen. Het wordt fantastisch dat Ajax en Spurs, twee ploegen die graag mooi willen voetballen, het nu met elkaar mogen uitvechten om een finaleplek. Te gek!"

De vaste waarde van Spurs is niet verrast door de prestaties van Ajax in Europa. "Ajax zorgde in de groepsfase van de Champions League nog voor veel verbazing, maar daar kun je nu toch niet meer van spreken? Het is geen verrassing meer, dit is gewoon een weergave van het niveau waarop Ajax voetbalt. Het niveau van Ajax is echt halve finale Champions League."

Naast Vertonghen spelen bij Tottenham nog drie oud-Ajacieden: Toby Alderweireld, Davinson Sánchez en Christian Eriksen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws