Van Bommel begrijpt helpende hand van KNVB richting Ajax: Volledig mee eens

Van Bommel begrijpt helpende hand van KNVB richting Ajax: "Volledig mee eens"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 14:30vr 19-04-2019 om 14:30

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 15:42vr 19-04-2019 om 15:42

Mark van Bommel vindt het volkomen logisch dat de KNVB schuift met het competitieprogramma nu Ajax in de halve finale van de Champions League staat. Dat zegt de trainer van PSV vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie. 

Omdat Ajax op dinsdag 30 april tegen Tottenham Hotspur speelt, is speelronde 33 (oorspronkelijk zondag 29 april) verplaatst naar woensdag 15 mei. "We kunnen er nu uitgebreid over praten, maar het is volgens mij nog niet eens helemaal definitief. Dan moeten eerst alle burgemeesters akkoord gaan, geloof ik”, zegt Van Bommel in aanloop naar het competitieduel met ADO Den Haag, geciteerd door De Telegraaf

De laatste speelronde wordt nu dus op een woensdag afgewerkt en PSV eindigt nu tegen Heracles in plaats van AZ. "Voor de competitie is het natuurlijk niet ideaal. Maar ik ben het er volledig mee eens dat Ajax niet op zondag kan uitkomen, als het dinsdag al Champions League speelt", aldus Van Bommel, die zich wel realiseert dat het besluit van de KNVB gevolgen heeft. "Wanneer ga je trainen, wanneer geef je spelers vrij, moet je een oefenduel plannen? We hebben tweeënhalve week geen wedstrijd. Dus het heeft zeker gevolgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws