Begripvolle Van den Brom steunt Ajax graag en neemt maatregelen met AZ

Begripvolle Van den Brom steunt Ajax graag en neemt maatregelen met AZ

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 14:32vr 19-04-2019 om 14:32

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 14:39vr 19-04-2019 om 14:39

John van den Brom maakt geen punt van het veranderde competitieschema, waardoor de laatste speeldag op woensdag 15 mei wordt afgewerkt. De AZ-trainer neemt wel maatregelen: in de voetballoze periode staat er een oefenduel met De Graafschap gepland.

Dat laat de AZ-trainer vrijdag weten in de aanloop naar Feyenoord-uit. "Door deze verplaatsing zit er straks een gat van negentien dagen tussen AZ - Heracles en AZ - PSV", rekent Van den Brom. "Het heeft dus zeker consequenties voor onze planning. Om in het ritme te blijven, plannen we een oefenwedstrijd tegen De Graafschap in."

Van den Brom kan leven met het besluit van de KNVB. "Het hoofddoel van de verplaatsing is duidelijk: Ajax optimaal laten voorbereiden op de halve finale van de Champions League. Ik vind dat we dat als clubs moeten ondersteunen."

Boadu
Van den Brom heeft in de uitwedstrijd tegen Feyenoord weer de beschikking over Myron Boadu. Het toptalent is na zeven maanden na zijn enkelbreuk terug. "Hij heeft weer een goede trainingsweek achter de rug. Geweldig voor hem. En dat uitgerekend tegen de ploeg waartegen hij uitviel met een enkelblessure."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws