Van Bronckhorst bewondert: 'Ik denk dat Ajax de Champions League kan winnen'

Van Bronckhorst bewondert: 'Ik denk dat Ajax de Champions League kan winnen'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 14:42vr 19-04-2019 om 14:42

Giovanni van Bronckhorst heeft veel respect voor de prestaties van Ajax in Europa. Juventus werd dinsdag aan de Amsterdamse zegekar gebonden, waardoor Ajax als eerste Nederlandse club sinds PSV in 2005 de halve finale van de Champions League heeft gehaald.

"Als je Juventus uitschakelt en je wint bij Real Madrid, hoef je voor niemand bang te zijn", aldus Van Bronckhorst, geciteerd door Voetbal International. "Ja, ik geloof dat ze 'm kunnen winnen. Zeker in de laatste fase van zo'n toernooi is alles mogelijk, dat zag je bij Manchester City - Tottenham Hotspur, een achtbaan van emoties met een rol voor de VAR. Ik vind het knap en mooi wat Ajax laat zien."

De Feyenoord-trainer ziet dat het voor Nederlandse club steeds lastiger wordt om mee te doen aan het hoofdtoernooi van de Champions League en Europa League. "Maar door Ajax wordt het wel iets makkelijker."

Voor het besluit van de KNVB om de 33ste speeldag twee weken op te schuiven, heeft Van Bronckhorst begrip. "De KNVB komt in de knel door de formidabele prestaties van Ajax, geen idee hoe dat verder gaat. Ik focus me op mijn team en afhankelijk van het programma bereiden we ons voor. We hielden in ons schema al rekening met twee weken geen wedstrijd, dat wordt nu achttien dagen."

Poll

Kan Ajax dit seizoen de Champions League winnen?

(10045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws