Van Bommel niet gevoelig voor 'Free Guti': 'Hangt niet af van transferbedrag'

Van Bommel niet gevoelig voor 'Free Guti': 'Hangt niet af van transferbedrag'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 16:09vr 19-04-2019 om 16:09

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 16:11vr 19-04-2019 om 16:11

Hoewel de roep om Erick Gutiérrez toeneemt onder de achterban, komt de Mexicaan nauwelijks aan bod bij PSV. Trainer Mark van Bommel benadrukt dat de 23-jarige middenvelder niet overbodig is in het Philips Stadion.

Het is de vraag waarom Gutiérrez dan niet speelt. "Er zitten nog meer spelers op de bank dan Guti", vertelt Van Bommel op de persconferentie aan Omroep Brabant. "Hij heeft inderdaad de laatste tijd niet veel gespeeld. Ik vond andere wissels verstandiger. Soms heeft dat te maken met de stand of hoe een wedstrijd zich aan het ontwikkelen is. Dat probeer ik dan positief te veranderen."

Dat PSV minimaal zes miljoen euro betaalde voor de Mexicaanse international, zegt Van Bommel weinig. "Moet iemand, aangetrokken voor een groot bedrag, altijd spelen?", countert de oefenmeester. "Van het transferbedrag mag dat niet afhangen."

Waarom hij voor minder ervaren spelers kiest, laat hij in het midden. "Ik ga voor het elftal waarmee ik de meeste kans denk te maken een wedstrijd te winnen. Mensen mogen daar van vinden wat ze vinden, maar ik bepaal de opstelling."

PSV neemt het zondag op tegen ADO Den Haag. Concurrent Ajax komt een dag eerder al in actie tegen FC Groningen.

Op Twitter wordt al de hashtag FreeGuti gebruikt:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws