KNVB komt met bevestiging na 'bijna onontwarbare knoop': 'Bijzonder vervelend'

KNVB komt met bevestiging na 'bijna onontwarbare knoop': 'Bijzonder vervelend'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 17:38vr 19-04-2019 om 17:38

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 17:52vr 19-04-2019 om 17:52

De voorlaatste speelronde in de Eredivisie wordt definitief verplaatst naar woensdag 15 mei. De KNVB meldt vrijdag dat alle thuisspelende clubs inmiddels de benodigde instemming hebben gekregen van de lokale autoriteiten.

Komende week worden de mogelijke scenario's voor de play offs (promotie/degradatie en voor een Europees ticket) in kaart gebracht, zo laat de voetbalbond weten. Die kunnen om uiteenlopende redenen niet veel naar achter worden verplaatst. Dat is ook de reden dat speelronde 33 op woensdag 15 mei wordt gespeeld en er niet gewacht kan worden tot het weekend erna.

"We begrijpen heel goed dat deze verplaatsing voor supporters tot problemen kan leiden", reageert directeur betaald voetbal Eric Gudde. "Dat hebben we ook zoveel mogelijk trachten te voorkomen. Een oplossing was nodig maar helaas konden we niet kiezen uit een optie die nergens pijn zou gaan doen. Dat neemt echter zeker niet weg dat wij dit bijzonder vervelend vinden. De KNVB wil verder alle clubs, gemeentes en politiekorpsen bedanken voor hun snelle handelen."

Volgens de KNVB raakte het speelschema van de Eredivisie in een 'bijna onontwarbare knoop'. Dat heeft alles te maken met de successen van Ajax, dat het in de halve finale van de Champions League opneemt tegen Tottenham Hotspur. Om de Amsterdammers voldoende rust te gunnen, moest het schema op de schop. 

De clubs werden donderdag tijdens een spoedvergadering in Zeist op de hoogte gebracht van het besluit. De KNVB moest echter wachten op toestemming van de lokale autoriteiten. Dat is nu het geval.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws